Wydział Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego od lat jest dumnym partnerem programu EIT Food MFS, kształcąc studentów w zakresie innowacji i komercjalizacji rozwiązań w sektorze żywności.

Po raz kolejny studenci aktywnie uczestniczą w letniej szkole przedsiębiorczości  w Barcelonie, gdzie rozwijają innowacje zmieniające jakość, bezpieczeństwo i dostępność żywności w globalnym łańcuchu dostaw.

To dwa tygodnie pełen intensywnej nauki, międzynarodowych inspiracji i rozwoju osobistego.

Studenci pracowali nad nowymi produktami i modelem ich komercjalizacji konceptów z obszarów:

  • Ekologiczne opakowania
  • Wysokobiałkowa mączka z insektów
  • Kontrola konsumpcji cukru przez konsumentów
  • Żywność dla dzieci
  • Żywność dla kobiet w okresie menopauzalnym
  • Zrównoważone i lokalnie produkowane przekąski – które zarówno smakują, jak i wpływają na zrównoważoną gospodarkę witaminową naszego organizmu.  

Program EIT MFS to wyjątkowa ścieżka rozwoju dla tych, którzy chcą mieć realny wpływ na przyszłość całego łańcucha żywności i żywienia.

Trzymamy kciuki, aby stworzone pomysły spotkały się z rynkową akceptacją i sukcesem ich twórców.


Program EIT Food Master in Food Systems prowadzony jest na Wydziale Zarządzania UW pod kierownictwem dr hab. Agnieszki Wiśniewskiej.

Więcej informacji: https://learning.eitfood.eu/courses/master-in-food-systems/