• Polski
  • English

Opis 

Kierunek: Finanse biznesu i rachunkowość
Studia I stopnia, wieczorowe

Profil ogólnoakademicki
Dziedzina: nauki społeczne
Dyscypliny: nauki o zarządzaniu i jakości, ekonomia i finanse, nauki prawne
Dyscyplina wiodąca: nauki o zarządzaniu i jakości.

Specjalności 

Rachunkowość przedsiębiorstwa

Bakowość i instytucje rynku finansowego

Finanse przedsiębiorstwa

Podatki i finanse publiczne

Możliwości zatrudnienia 

Absolwent tego kierunku będzie mógł podejmować pracę m.in. w :

  • przedsiębiorstwach sektora finansowego (bankach, zakładach ubezpieczeń, domach maklerskich, towarzystwach funduszy inwestycyjnych),
  • sektora niefinansowego prywatnego (np. przedsiębiorstwach o różnej skali działalności), zarówno produkcyjnych, jak i usługowych,
  • instytucjach sektora publicznego (np. w instytucjach administracji rządowej  i instytucjach sektora publicznego).

Wśród potencjalnych stanowisk pracy znajdują się: księgowy, analityk bankowy, analityk ubezpieczeniowy, analityk rynkowy, analityk finansowy, itp.  Absolwent studiów pierwszego stopnia wykonuje na tych stanowiskach pracę mniej zaawansowaną, wymagającą podstawowej wiedzy i umiejętności (np. jako asystent głównego księgowego, młodszy referent, młodszy specjalista, itp.). W celu zapewnienia awansu zawodowego, będzie musiał rozwijać swoje kwalifikacje podejmując kursy, studia podyplomowe lub studia II stopnia.

Program 

Program studiów dla studentów rozpoczynających naukę w roku akademickim 2024/25

Ogłoszenia

REJESTRACJA NA OGUNY

Jeśli jesteś studentem z roku I powinieneś to przeczytać

REJESTRACJA NA OGUNY na semestr letni 2024/25

_______________________________

SZKOLENIE BHP

Informujemy, że przedmiot „Szkolenie w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej” jest obowiązkowy dla osób rozpoczynających naukę na pierwszym roku studiów pierwszego stopnia, studiów drugiego stopnia, jednolitych studiów magisterskich, stacjonarnych i niestacjonarnych oraz uczestników studiów doktoranckich.

Szkolenie jest realizowane za pośrednictwem strony internetowej Centrum Kompetencji Cyfrowych Uniwersytetu Warszawskiego https://kampus.come.uw.edu.pl

Materiały dydaktyczne niezbędne do odbycia szkolenia udostępniono bez ograniczenia czasowego w formie czterech modułów. Test, którego zaliczenie jest warunkiem ukończenia szkolenia, składa się z 26 pytań zamkniętych jednokrotnego wyboru.

Przedmiot „Szkolenie w zakresie bhp” zostanie zaliczony po uzyskaniu 14 i więcej poprawnie zaznaczonych odpowiedzi.

Student może przystąpić do rozwiązania testu w następujących terminach:

 

Dla semestru zimowego:

I termin 01.10.2024 – 09.02.2025
II termin 21.02.2025 – 02.03.2025

Dla semestru letniego:

I termin 17.03.2025 – 29.06.2025
II termin 01.09.2025 – 14.09.2025

Dodatkowych terminów poza wyżej wymienionymi nie przewiduje się.

Wyniki zaliczenia zostaną automatycznie przesłane do systemu USOS po zakończonej turze zaliczeń.

Zaświadczenia o szkoleniach z zakresu bhp z zakładów pracy nie uprawniają do wpisu zaliczenia szkolenia bhp dla studentów i doktorantów rozpoczynających naukę na Uniwersytecie Warszawskim.

Za powtarzanie przedmiotu „Szkolenie w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej” będzie pobierana opłata. Wysokość jest określona w Zarządzeniu Rektora Uniwersytetu Warszawskiego w sprawie wysokości opłat za usługi edukacyjne w roku akademickim 2024/2025. Opłata będzie wnoszona przelewem na rachunek bankowy właściwy dla wydziału studenta.

Jeżeli w trakcie realizowania przedmiotu student lub doktorant nie może z powodów zdrowotnych lub technicznych odbyć zaliczenia powinien skontaktować się z koordynatorem przedmiotu za pomocą poczty elektronicznej

bhp-pomoc@adm.uw.edu.pl

Poniżej zamieszczamy link do szczegółowych informacji o przedmiocie 0000-BHP-OG, z którymi bardzo  prosimy się zapoznać:

https://informatorects.uw.edu.pl/pl/courses/view?prz_kod=0000-BHP-OG

WAŻNE INFORMACJE DLA STUDENTÓW ROZPOCZYNAJĄCYCH R.A. 2024/25

Ważne informacje dla I roku

Informacja nt rozpoczęcia roku i godzin adaptacyjnych

_________________